Allergiás vagy? Fogassz több Omega-3 zsírsavat!

Közeleg a parlagfű szezonja, mely hazánkban az egyik leggyakoribb allergén, így érdemes felkészíteni rá szervezetünket, megerősíteni immunrendszerünket.

Tudtad például, hogy az Omega- 3 zsírsavak jótékony hatásúak a szénanátha esetén is?
Emellett csökkentik a vér koleszterinszintjét, ezzel együtt a szívinfarktus és érelmeszesedés kialakulását. Gyulladásgátló szerepük mellett az idegrendszerre is igen kedvezően hatnak.

Rendszeres fogyasztásuk szebb bőrt és egészséges fogínyt eredményez.

Az Omega-3 zsírsavaknak komoly szerepük van az ízületi gyulladások, mentális problémák, idegkárosodások, bőrbetegségek, allergiák kialakulásának megelőzésében, illetve kezelésében.

Jelentős Omega-3 források:

Tengeri halak, dió, mogyoró, mandula, lenmag, kendermag, repceolaj, tökmagolaj, szőlőmagolaj, chia mag, tojás, kelbimbó, spenót, menta, avokádó.

www.okokamra.hu