Egészséges, könnyű tavaszi vacsora

A quinoa nagyon egészséges, nem tartalmaz glutént, könnyen emészthető, magas fehérje, vitamin-és ásványi anyag tartalma van. Egy kis friss zöldséggel gyors és finom vacsorát dobhatsz össze belőle!

HOZZÁVALÓK:

1,5 csésze quinoa (2,5 dl-es csészét véve alapul)
1/2 csésze feta sajt
1 egy púpozott csésze uborka negyedekbe vágva
1/2 csésze koktélparadicsom, felezve
1/4 csésze fekete olajbogyó felszeletelve
1/4 csésze aprított lilahagyma
2 szál zöldhagyma, felszeletelve
1 kifacsart citrom leve
20 gr extra szűz oliva olaj
1 evőkanál balzsamecet
2 gerez összezúzott fokhagyma
só, bors

ELKÉSZÍTÉS:

Tedd fel főni a quinoát fél liter sós vízben vagy húsleves alaplében. Lefedve lassú tűzön főzd, amíg a quinoa meg nem puhul és fel nem szívja a vizet. (Kb. 15-20 perc)

Ez idő alatt vágd össze, és keverd össze a többi hozzávalót: a hagymát, paradicsomot, olajbogyót, uborkát és feta sajtot.

Keverd össze az elkészült quinoával, locsold meg citromlével, balzsamecettel és olívaolajjal. Ízlés szerint sózd és borsózd meg. Jó étvágyat!