Így készíts medvehagyma pestot!

Te is ki vagy már éhezve valami frissre és zöldre? A medvehagyma pikánsan csípős, illatos, ropogós levelei olyanok, akár korai tavasz.

Gyógyereje legendás, a hagyomány szerint a medve is ezt keresi először a téli álom után, hogy megtisztítsa vele emésztőrendszerét. Ha sokáig szeretnéd élvezni az ízét, pesztóként tudod tartósítani...

HOZZÁVALÓK:
(0,25 L-es befőttes üvegnyi mennyiséghez)
100 g medvehagyma
35 g fenyőmag (pirított)
70 g parmezán
1 teáskanál tengeri só
őrölt feketebors
100 ml extra szűz olívaolaj
A medvehagymát mosd meg, majd vágd pár cm-es darabokra.
A fenyőmagot egy serpenyőben kicsit pirítsd meg.
A medvehagymát, a pirított fenyőmagokat, a parmezánt, sót és borsot tedd aprítóba és alaposan daráld össze.
Mikor megvan, add hozzá az olajat is, majd ezzel is daráld 1-2 percen át.
Töltsd streilizált befőttes üvegbe és hűtőben tárold!

A hozzá való friss péksüteményről pedig mi gondoskodunk!

www.okokamra.hu