Ismered a quiche-t? Próbáld ki gluténmentesen!

A francia-német határról származó quiche (ejtsd: kis), valójában egy vajas tészta alapú sós pite, ami számtalan módon variálható, idényzöldségekből, hússal vagy húsmentesen.

Mi most egy gluténmentes receptet hoztunk nektek, friss spenóttal, amit már megtalálhattok a piacon. :)

Hozzávalók:

• 15 dkg apróra vágott sonka
• 1 csésze(2,5 dl) friss, szeletelt gomba
• 1 csésze (2,5 dl) hagyma
• 80 gramm friss spenót levél
• 5 nagy tojás
• 2 csipet feketebors
• 1 evőkanál olíva olaj
• 15 dkg reszelt sajt

Elkészítés:

Egy nagy serpenyőben pirítsd meg olajban a gombát és a hagymát. Add hozzá a spenótot és a sonkát, és addig párold és kavargasd őket, amíg a felesleges nedvesség elpárolog belőlük. Kicsit hagyd hűlni. Törd fel a tojást, add hozzá a sajtot és keverd össze alaposan a zöldségekkel. A masszát helyezd bele egy pitesütő formába. 180 fokon 40-45 percig süsd, amíg a közepébe szúrt kés tisztán nem kerül ki a tésztából.

www.okokamra.hu