Ráérősebb reggelekre: Banánpalacsinta

Glutén-tej-és cukormentes!

Hozzávalók (2 főre) :

  • 1 érett banán
  • 1 tojás
  • pár evőkanál zabpehelyliszt
  • egy kávéskanál sütőpor
  • egy csipet só
  • egy teáskanál fahéj (választható)
  • kókuszolaj a sütéshez

Elkészítés:

Nyomkodjuk szét a banánt villával, és keverjük el a többi hozzávalóval. Ha simább tésztát szeretnénk le is turmixolhatjuk. Így egy krémes, de a hagyományos palacsintatésztánál valamivel sűrűbb állagú masszát kapunk. Plusz tojással vagy vízzel hígíthatjuk, liszttel és banánnal sűríthetjük egy kicsit. Egy serpenyőben forrósítsuk fel a kókuszolajat, öntsük bele a masszát és mindkét oldalát süssük aranybarnára.

Tálalhatjuk juharsziruppal, mézzel, lekvárral, mogyorókrémmel vagy gyümölcsökkel.

A hozzávalókat megtalálod az ÖkoKamrában!;)

www.okokamra.hu