Tudod, hogy miért nem tudod abbahagyni?

Mert a vegyileg előállított aromák és ízfokozók (pl. a közismert nátrium-glutamát) megváltoztatják az ízlelésünket, hozzászoktatnak a mesterségesen felfokozott ízekhez, és függővé tesznek tőlük.

Az ízfokozó anyagoknak önmagukban nincs ízük vagy illatuk, ám már kis mennyiségben alkalmazva is képesek sokszorosan felfokozni az élelmiszerek jellegzetes aromáit, karakterét.
A glutamátos aromát könnyedén megszokjuk és ízlelőbimbóink innentől már el is várják az erőteljes ízeket.

Így az élelmiszeripar duplán jól jár, egyrészt kevesebb valódi alapanyagra, fűszerre, természetes aromára lesz szüksége, másrészt addiktív ízfüggőként hűséges vásárlóvá tesz bennünket.

A jó hír, hogy mint minden függőségről, némi önuralommal és akaraterővel az ízfokozókról is le lehet állni, és visszatalálni a természetes ételek valódi ízéhez, az egyszerűbb, ízharmóniákhoz.

www.okokamra.hu